Zijn er al Pokémontrainers?

Global Services Zijn er al Pokémontrainers?

Pokémon Go was hot afgelopen zomer. Met dit spel ga je via een smartphone op zoek naar virtuele animaties in de echte wereld. Al vanaf de eerste minuut na lancering van de app trokken mensen over de hele aardbol de straat op. En opvallend, niet enkel kinderen laten zich verleiden om een Avatar aan te maken maar ook volwassenen zoeken gretig die ene uitzonderlijke Pokémon. Eén ding is zeker, dit spel zet mensen aan om buiten te komen en te bewegen. Dermate zelfs dat in sommige steden al straten werden afgesloten voor een toevloed aan Pokémonjagers. De hype was niet meer te overzien.

De leukste studentenjob

Creatieve ondernemers zagen meteen brood in deze nieuwste rage en wisten het spel op een positieve manier naar de werkvloer te brengen. Zo lanceerde een Nederlands uitzendkantoor voor jong talent een vacature voor de leukste studentenjob van de zomer, Pokémontrainer. Het bureau zocht kandidaten om rond haar vestigingen alle Pokéstops, dit zijn monumenten en bekende plaatsen die je nodig hebt in het spel, op te sporen en in kaart te brengen. Op deze manier kunnen kandidaten die in de toekomst bij het uitzendbureau op gesprek komen op voorhand de weg met de meeste Pokéstops uitstippelen. Catch ‘em all!

Een droomjob voor de echte Pokémonjager en de reacties waren dan ook overweldigend waardoor de vacature al snel terug afgesloten werd. Missie geslaagd!

Verpleegster Joy

Nog bij onze noorderburen plaatste een ziekenhuis een jobadvertentie voor een verpleegkundige en meldde op zoek te zijn naar een nieuwe ‘zuster Joy’. Nurse Joy is een bekend animatiefiguur bij Pokémon Go en uitermate geknipt om deze vacature extra aandacht te geven. De advertentie werd liefst 13.000 keer bekeken, al werd er volgens het ziekenhuis niet opvallend meer gesolliciteerd.

Niet iedereen heeft echter baat bij de hype rond het nieuwe spel. Een uitzendkracht uit Nijmegen werd op staande voet ontslagen omdat hij ook tijdens de werkuren op zoek bleef naar Pokémon. Hij was zelfs zo verslaafd dat enkele verwittigingen niet volstonden. Tot de maat vol was en hij met onmiddellijke ingang aan de deur werd gezet. Misschien een volgende keer toch beter solliciteren voor Pokémontrainer.

Bron: https://www.xperthractueel.nl/recruitment/zo-kun-je-pokemon-go-inzetten-voor-hr/27-07-2016/#SYSPCuPqVAHYuyhl.97

Picture: Lee Chee Keong (http://nl.123rf.com)


Back to all newsitems