Windows 10 verwent creatieve gebruiker

Global Services Windows 10 verwent creatieve gebruiker

Microsoft is zo ingeburgerd in ons computergebruik dat je haast zou vergeten dat ze zelf geen computers maken. Maar daar is nu verandering in gekomen. Sinds kort heeft het IT-bedrijf uit Redmond zijn eerste computer ooit voorgesteld: de Microsoft Surface Studio. Zowel de software als de hardware is van het Amerikaanse bedrijf zelf. Daarnaast stelde de computergigant ook de nieuwigheden voor van Windows 10. De creatieve gebruikers van het besturingssysteem zullen het graag horen.

Gezichtsherkenning

Eerst en vooral is Windows 10 veiliger geworden. De update bevat meer ingebouwde beveiligingsfuncties en een betere authenticatie. Dankzij de automatische updates van antivirus-, firewall- en anti-phishingtechnologie blijft de beveiliging tijdens de ganse levensduur up-to-date. En met Windows Hello wordt de ganse opzet van je login aangepast. Geen vergeten wachtwoorden meer maar herkenning van gezicht of vingerafdruk. Op die manier worden je Microsoft-toestellen sneller en efficiënter ontgrendelt.

Naast veiliger is Windows 10 ook productiever geworden. Met dank aan Microsoft Edge, de nieuwste browser. Zo verwijs je eenvoudig niet relevante informatie naar de achtergrond door zelf de leesweergave te kiezen en krijg je met één klik toegang tot je favorieten, je downloads en dies meer. Gedaan met zoeken naar bestanden in een hooiberg. Daarnaast kan je met Webnotitie rechtstreeks aantekeningen maken op je webpagina en delen met anderen.

Virtual reality

Windows 10 biedt verder de mogelijkheid om objecten in de echte wereld te scannen en om te zetten in 3D-voorwerpen. Om deze vervolgens te introduceren in Paint en te gebruiken in de Microsoft Office-tools. Ook zet MS met deze nieuwste update de stap naar Virtual Reality door gebruik te maken van speciaal ontwikkelde VR-brillen.

Hiernaast is ook de ontspanning in een nieuw jasje gestoken. Gamers kunnen hun hart ophalen met de nieuwste Xbox-games. Via de bijhorende app blijf je in contact met je vrienden en door te streamen kan je eender waar in je huis spelen. Je kan voortaan ook je apps aan je werk- of leefomstandigheden aanpassen. Zit je op het vliegtuig of is de avond reeds gevallen, Windows zet zich in aangepaste modus. En wil je vergrendeld toch nog naar muziek luisteren, dan blijven de muziekfuncties beschikbaar.

En dan is er zoals gezegd nog de Surface Studio, de eerste computer van het concern. Door het scherm eenvoudig te kantelen kan je het ook gebruiken als tablet. De verhouding van het scherm wijkt ook af van de gebruikelijke 3 op 2. Hiermee zullen vooral de creatieve gebruikers en gamers tevreden zijn.

 

Bron: http://datanews.knack.be/ict/nieuws/microsoft-pakt-uit-met-windows-10-update-en-komt-met-eerste-desktop-ooit/article-normal-769549.html en https://www.microsoft.com/nl-be/windows/features


Back to all newsitems