Werkomgeving en leeromgeving in één, met SAP WPB

Global Services Werkomgeving en leeromgeving in één, met SAP WPB

De implementatie van een nieuw ERP-systeem verloopt niet altijd zonder slag of stoot. De eindgebruikers zijn doorgaans experts van de software die vervangen wordt en ze kijken dus kritisch naar een nieuwe implementatie. Zo is er vaak de vrees voor extra workload. Hoe kan een overstap naar SAP een positieve ervaring worden voor de users en welke rol kan Global Services hierin spelen? SAP WPB geeft het antwoord.

Workforce Perfomance Builder

De tijd van klassikale opleidingen ligt deels achter ons. E-learning is de trend. Bij een nieuwe implementatie is een gezamenlijke kick-off voor alle users zeker nog een prima start. Maar voor de eindgebruiker begint het daarna pas echt en rekent hij op voldoende support  om aan de slag te gaan en vooral te blijven. Liefst op een vlotte en interactieve manier. De Workforce Performance Builder is de e-learningapplicatie van SAP en biedt de key-users de mogelijkheid om voor hun afdeling zelf de documentatie samen te stellen. Eindgebruikers kunnen deze info op het juiste moment raadplegen en dit vanop hun eigen werkplek.

De voordelen zijn meteen zichtbaar. De gebruikers worden op een eenvoudige manier ondersteund tijdens het uitvoeren van hun taken, de kans op fouten verkleint, de efficiëntie verhoogt en de user-satisfaction stijgt. Bovendien daalt de kostprijs van het project omdat training, support en testen tot een minimum worden herleid.

Kennisborging

Een werkomgeving is geen statisch gegeven, een applicatie is dat ook niet. Enerzijds vervoegen nieuwe werknemers het team en verlaten users en key-users het bedrijf. Anderzijds volgen na een implementatie nog nieuwe releases, updates en bijkomende functionaliteiten. En dan blijkt dat de kennisopbouw prima zat maar dat de borging van deze kennis te weinig aandacht heeft gekregen. Hoe kunnen we dit vermijden?

Twee zaken zijn belangrijk. Ten eerste moet de gebruiker snel en eenvoudig het antwoord op zijn vraag vinden. Geen zoektocht door een manuele of digitale handleiding maar een directe link naar die SAP-transactie waar hij of zij op dat moment mee bezig is. Ten tweede moet het antwoord kort, krachtig en juist zijn. Vergeet die introductie waarbij de user al wegklikt nog voor de oplossing is besproken. Gewoon een korte instructie bij die specifieke transactie, op maat van de gebruiker.

Leeromgeving

SAP implementeren binnen je bedrijf doe je niet in één-twee-drie. Het is belangrijk dat de eindgebruikers vanaf de eerste dag mee achter het project staan en het doen slagen. SAP WPB helpt hen hierbij en maakt het verschil door van hun werkomgeving een leeromgeving te maken.

GS Training & Knowledge Management is specialist in het opbouwen en borgen van kennis, binnen SAP maar ook binnen andere software. Graag delen we onze ervaringen en zetten we ook jouw bedrijf op de juiste weg. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Foto: nl.rtf123.com


Back to all newsitems