Werk jij ook al met Microsoft Office 2016?

Global Services Werk jij ook al met Microsoft Office 2016?

Met 1,2 miljard gebruikers is Microsoft Office ongetwijfeld de meest gebruikte kantoorsoftware ter wereld. Het is bij elke release dan ook telkens uitkijken naar de nieuwigheden voor Word, PowerPoint, Excel, OneNote, Outlook en Access. Ondertussen zitten we al aan Office 2016. Met enkele opvallende nieuwtjes wil deze versie zich duidelijk onderscheiden van zijn voorgangers. Heb je deze versie nog niet? We geven graag een korte toelichting.

Integratie Skype

Office 2016 laat je toe altijd en overal verder te werken aan je Office-doumenten, ongeacht welk toestel je gebruikt. Alles wordt opgeslagen in OneDrive, de Microsoft Cloud. Dankzij de roaming documents functie kan je bovendien vlot overschakelen van je iPhone naar je Surface. Daarnaast kunnen gebruikers met de cocreatie-functie vanuit verschillende locaties gelijktijdig aan bijvoorbeeld OneNote werken.

Ook is het eenvoudig om jouw documenten te delen met collega’s. Zo kan je via Outlook met één klik anderen toestemming geven om aan jouw rekenblad of presentatie te werken. Bevalt het resultaat je niet? Via de verbeterde versiegeschiedenis kan je de laatste wijzigingen terug ongedaan maken. Een andere nieuwigheid is dat Skype Voor Bedrijven geïntegreerd is in de online versie van Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Eens gedeeld kan je tijdens het skypen deze documenten gezamenlijk bewerken.

Personal Assistant

Verder bevat Office 2016 ook twee nieuwe apps: Sway en Delve. Terwijl Sway je presentaties en rapporten het juiste ontwerp meegeeft gaat Delve op zoek naar die documenten die al even onder het stof lagen. Bovendien krijg je er een persoonlijke assistent bij. De tell me-functie helpt je bij het beheer van je navigatiebalk. Laat je assistent weten welke toepassing je nodig hebt en hij toont je meteen de weg. Twijfel je bij de juiste woordkeuze of schrijfwijze? Ook dan biedt de recentste versie van Office meteen de juiste link om het antwoord te vinden.

En wat met Outlook? Hier krijg je gepaste hulp bij het prioritiseren van je berichten. De mails die je zeker nog moet bekijken worden apart bewaard. Hetzelfde geldt voor de berichten met de laagste prioriteit. Deze  worden gefiled in een ‘clutter’. En last but not least staan de meest recent gewijzigde berichten in een aparte lijst zodat je ze snel kan aanklikken.

User-satisfaction

Sta je voor de implementatie, migratie of upgrade van een Microsoft Office-applicatie? GS Training & Knowledge Management biedt de oplosing op jouw maat. Documentatie, training, support of het totaalproject, onze Microsoft-afdeling zorgt steeds voor een professionele begeleiding. Zodat naast de IT-afdeling ook de gebruikers tevreden terugkijken.


Back to all newsitems