Wat doet een Learning Architect?

Global Services Wat doet een Learning Architect?

De kennis en vaardigheden van je personeel zijn belangrijke assets voor je bedrijf. Het opleidingstraject van je medewerkers is daarom essentieel. De mogelijkheden zijn tegenwoordig echter zo divers dat het vaak moeilijk wordt om door het bos de bomen nog te zien, laat staan om er de juiste structuur in te brengen. Een Learning Architect inschakelen is een goed idee.

Geïntegreerde aanpak

Laat ons even terug in de tijd gaan. Tien jaar geleden stond eLearning nog in zijn kinderschoenen. Bedrijven creëerden een online platform waar hun medewerkers met enkele muisklikken alle nodige info konden vinden. Daarmee waren ze al bij de besten van de klas. Nu, tien jaar later, is dit aanbod ruim onvoldoende. Vandaag moet er structuur gebracht worden in het grote aanbod van systemen, soorten content, platforms en technologieën. En daar wringt nu precies het schoentje. Vele ondernemingen zijn de laatste jaren afgedwaald naar een kluwen van bedrijfsopleidingen, ontwikkelingsplannen en dito systemen. De lokroep naar een globale en geïntegreerde aanpak is duidelijk hoorbaar.

Tegelijkertijd besteden ondernemingen jaar na jaar meer budget aan online bedrijfsopleidingen. Digitale dienstverleners schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond en het aantal tools dat oplossingen op maat levert is nog nauwelijks te tellen. Leersystemen via games, video’s en andere visuele toepassingen zijn al lang geen uitzondering meer. Niet eenvoudig om dit in een geïntegreerd leerplatform te gieten. Misschien kan een Learning Architect de oplossing bieden.

Roadmap

Het idee van een IT-architect is bij multinationals al vele jaren ingeburgerd. Een architect voor alles wat met opleiding en ontwikkeling te maken heeft is dat veel minder. Nochtans is het doel hetzelfde: alle gebruikte tools en platforms in elkaar laten vloeien zodat alle data vlot beschikbaar en toegankelijk is. Dit alles met de bedoeling om op een snelle manier kennis en info te delen maar ook om overzicht te behouden over alle bestaande leermogelijkheden.

Maar de taken van een Learning Architect gaan nog verder. Hij of zij is verantwoordelijk voor de ganse architectuur binnen L&D. Hiervoor is kennis nodig van alles wat op de markt verkrijgbaar is maar ook wat de precieze noden zijn binnen het bedrijf. Dit resulteert in een roadmap waar alle systemen en data samenkomen in een gebruiksvriendelijk formaat.

Platform

We vinden het heel normaal dat we een architect aanstellen als we plannen maken voor een nieuw gebouw. Idem om de IT-infrastructuur in de juiste vorm te gieten. Waarom dan geen architect aanstellen om het juiste platform te ontwerpen voor alles wat met training, opleiding en ontwikkeling te maken heeft?

Start alvast met het opstellen van het juiste profiel voor deze functie. Misschien loopt de geknipte kandidaat al rond in je bedrijf. Toch hulp nodig om dit verder uit te werken, GS Training & Knowledge Management heeft reeds de nodige ervaring opgebouwd in deze functie en zet je graag op weg.

Bron: http://www.bersin.com/blog/post/Why-Companies-Need-a-Chief-Learning-Architect.aspx


Back to all newsitems