Virtual reality & learning

Global Services Virtual reality & learning

De wereld lijkt er klaar voor en steeds meer bedrijven experimenteren ermee: het nieuwe mediaplatform virtual reality (VR). Het is nog een beetje afwachten wat de impact binnen het bedrijfsleven en de opleidingswereld zal zijn, maar in de volgende sectoren is de inburgering alvast volop bezig…

Entertainmentsector

Hier worden de meeste toepassingen ontwikkeld. Denk aan gaming. Voor de Gear VR zijn er al meer dan 200 games en apps beschikbaar en er is een trend om live events, concerten en sportwedstrijden steeds vaker op te nemen in 360° view. Hou je van Netflixen met head mounted display? Je favoriete films en series bekijk je gewoon vanuit een virtuele zeten in een virtuele woonkamer of privébioscoop.

Toeristische sector

Je volgende reisbestemming alvast bekijken met een VR-bril? Dat biedt mogelijkheden voor reisagentschappen. Zo stuurt Connections klanten vanuit hun winkel in Antwerpen op virtuele trip door New York, met een boeking als resultaat.

Vastgoedsector

Hetzelfde geldt voor de aankoop van vastgoed. Niets kan een fysiek bezoekje aan een woning vervangen, maar al even rondkijken met een VR-bril is een prima eerste stap. Goede visuals bepalen mee of het huis een bezoekje waard is. Tijd uitgespaard! Wie zelf wil bouwen, kan met een 3D-model al perfect rondwandelen in zijn droomhuis en de sfeer opsnuiven.

Zorgsector

VR in de zorgsector? Jazeker, daar ligt veel potentieel. Een mooi voorbeeld is ‘Snowworld’, een game ontwikkeld om patiënten met brandwonden minder pijn te laten ervaren tijdens het behandelen. Of angsttherapie met VR, zodat mensen met plankenkoorts, claustrofobie,… op een gecontroleerde manier kunnen wennen aan bepaalde situaties.

“VR is going to be the most social platform” – Mark Zuckerberg

Bron: http://blog.opleidingen.wolterskluwer.be/5-sectoren-die-als-eerste-de-opmars-van-virtual-reality-gaan-voelen/


Back to all newsitems