Onmisbare online tools voor de e-learning professional

Global Services Onmisbare online tools voor de e-learning professional

Ben je een doorwinterde professional in e-learning? Of heb je pas de eerste stappen gezet? In beide gevallen kunnen gerichte online tools je carrière een flinke boost geven. Wij zetten er voor jou enkele op een rijtje. Doe er je voordeel mee.

Learning Management System

Laat ons meteen starten met de belangrijkste. Een LMS of Learning Management System platform is een noodzaak om competitief te blijven binnen de markt. LMS-platformen bieden tal van features aan die je training nog meer optimaliseren. Wil je je administratie beter beheren? Je documentatie, opvolging en rapportering eenvoudig onder controle houden? LMS heeft de oplossing.

Ook kan je via een LMS-platform de moeilijkheidsgraad van je training aanpassen aan de behoeften van de gebruikers. Al bestaan er hiervoor ook speciaal ontwikkelde tools, inclusief vragenlijsten. Maar LMS biedt dan weer het voordeel om een all-in-one pakket te zijn.

Indien je een hulpmiddel zoekt om al je belangrijke informatie te stockeren en je documenten, bestanden, video’s en dergelijke eenvoudig te delen met je leerlingen, biedt een ‘Knowledge Base’ de oplossing. Bovendien faciliteert deze tool je bij het veranderen van de structuur, de hiërarchie en het aantal beschikbare bestanden van je training.

Project Management Tool

Als je online cursussen het resultaat zijn van teamwork en samenwerking kan een online Project Management Tool soelaas brengen. Taken toewijzen, deadlines stellen, progressie opvolgen gaat zo veel sneller met de hulp van een PMT.

Wil je de trend van 2017 volgen, dan zijn video’s niet meer weg te denken in je training. Gelukkig zijn er veel online tools beschikbaar waarmee je eenvoudig video’s maakt en aanpast. Hetzelfde geldt voor presentaties, naast tekst en video’s onmisbaar in het landschap van e-learning. Door deze variatie behoud je maximale aandacht van de leerlingen.

Bij het maken van online trainingen moet je als trainer veel informatie beheren. Deze info kan vanuit diverse kanalen komen. Een ‘note-taking’ tool helpt je om deze hoeveelheid aan info in goede banen te leiden. Hiernaast bestaan er ook verschillende mogelijkheden voor het opstellen van je lesschema’s, een niet te onderschatten onderdeel van je training.

Communication Tools

En tot slot willen we nog stilstaan bij de Communication tools. Het overbrengen van content kan op verschillende manieren. In Project Management Tools en LMS platforms bestaan er hiervoor aangepaste modules die je toelaten om eenvoudig en snel een groot publiek te bereiken. Je kan dit gebruiken voor meldingen, praktische info, testresultaten of eender welk soort van informatie.

Specifieke tooling kan van groot nut zijn voor online opleidingen. Wil je weten of dit ook voor jou relevant is, neem dan gerust contact op met GS Training & Knowledge Management. Onze medewerkers speuren voortdurend de markt af, op zoek naar de nieuwste tools. Zij kunnen je zeker helpen met een oplossing op jouw maat.

 

Bron: https://www.trainingindustry.com/e-learning/articles/10-must-have-online-tools-for-e-learning-professionals.aspx


Back to all newsitems