Mobiele performance support

Global Services Mobiele performance support

Mobiele apparaten en digitale media zijn key. Snel even in Google of op Wikipedia zoeken, een korte Youtube-video bekijken… het is de normaalste zaak van de wereld geworden om altijd en overal aan informatie te geraken, ook op de werkplek.

Mobiele technologie op de werkplek

Mobiele technologie biedt ook mogelijkheden voor bedrijven, voor het delen van kennis en het geven van training of support. Kennis borgen wordt steeds belangrijker. Niet om deze ergens te archiveren, wel om te gebruiken in ‘the moment of the need’. Om werknemers directe toegang te geven tot cruciale informatie wanneer ze die nodig hebben. Een korte interactie met een mobiel apparaat kan helpen om taken efficiënt en foutloos uit te voeren.

Leren op afroep

Het komt er op aan om ‘knowledge nuggets’ aan te bieden, korte fragmenten die de gebruikers à la minute kunnen bekijken. Dit in de plaats van lange e-learnings waar ze op dat moment geen behoefte aan hebben. Dergelijke korte fragmenten bieden enorme voordelen, ook voor het onderhoud en bewerken van de inhoud of het leermateriaal. Mobiele performance support kan in die zin erg effectief zijn als ondersteuning van de eindgebruiker.

Strategie en tool

Voor ‘Training & Development’ betekent dit: het uittekenen van een knowledge management strategie, het documenteren van kennis en die verspreiden via een tool. Denk aan systemen zoals Workforce Performance Builder van SAP en de tt performance suite van tts.

GS Training & Knowledge Management is erkend knowledge management specialist voor diverse ERP-systemen: we helpen bij het vastleggen van de strategie, het creëren van knowledge nuggets en het verspreiden ervan via een tool. Een tool die u het efficiëntste werkt voor u, op het meest werkbare device voor uw bedrijf.

Meer weten? Vraag uw vrijblijvende afspraak met onze knowledge consultant.


Back to all newsitems