eLearning: de nieuwste trends

Global Services eLearning: de nieuwste trends

De opmars van eLearning opleidingen en cursussen is niet meer te stuiten. Het is een win-win situatie voor zowel de trainers als de eindgebruikers. Digitale platformen zijn een ideale aanvulling op klassikale opleidingen. De efficiëntie van eLearning programma’s ligt de laatste tijd bovendien opmerkelijk hoger omdat deze meer interactie vereisen. De eindgebruiker begrijpt de lesinhoud beter en hij memoriseert sneller. En het is vooral meer fun. Maar wat zijn nu de nieuwste trends?

Mobile learning

De smartphone hoort deze dagen in het standaardstraatbeeld. We springen van app naar app. En dat is niet anders voor digitale opleidingen. Het grote voordeel is de flexibiliteit. Je pikt de info op waar en wanneer je wil met een eenvoudige druk op de knop. Je vermijdt afleiding en hebt snelle toegang tot alle beschikbare presentaties.

Een ander voorbeeld van flexibiliteit is de mogelijkheid om eLearning op maat te maken. Geen tijdverlies bij herhalingen en je bepaalt als eindgebruiker zelf het tempo. Het gebruik van ‘infographics’, zij het als poster of als korte video, toont bovendien op een snelle en eenvoudige manier de essentie van droge tekst. De efficiëntie stijgt mee.

Gamification

Typische elementen uit het online gamen meenemen naar andere domeinen zoals eLearning noemen we Gamification. Hoewel deze techniek vooral gebruikt wordt in marketing pikt de eindgebruiker, naast alle fun, sneller en efficiënter info op als het via een game wordt verspreid. Zo haalt hij als het ware sneller zijn ‘next level’!

En wie dacht dat een klaslokaal en automatisatie niet samen gaan kreeg met de introductie van de slimme borden al lik op stuk en moet nu helemaal de duimen leggen. Zo helpt de technologie om moeilijke theorie beter verteerbaar te maken met oefeningen, spelletjes, assessments, … Het is kostenverlagend en biedt de ontwikkelaars meer ruimte om een betere focus te leggen. Niet méér info maar betere inhoud.

Booming business

Dankzij eLearning boomt de business van opleidingen meer dan ooit. De verwachting is dat deze trend zich de volgende maanden nog verder doorzet. Gebruikers zijn erg gebrand op nieuw studiemateriaal en gaan enthousiast op zoek naar nieuwe toepassingen. Als jij zelf ook wil weten wat morgen ‘hot’ is, of wil je graag je eerste stappen zetten, GS Training & Knowledge Management biedt tal van eLearning mogelijkheden en onze medewerkers volgen de trends op de voet. Zo helpen wij je graag om op een plezierige, interactieve en digitale manier trainingservaringen op te doen.

Bron: https://elearningindustry.com/4-top-elearning-development-trends

Foto: nl.123rf.com


Back to all newsitems