E-learning: trends 2017

Global Services E-learning: trends 2017

De wereld van e-learning evolueert razendsnel. Het kader waarbinnen de opleidingen plaatsvinden past zich voortdurend aan de noden van lesgever en leerling aan. Met het nieuwe jaar in aantocht bekijken we de nieuwste trends. Wat heeft 2017 te bieden op het gebied van e-learning?

Training op maat

De communicatie binnen e-learning verschuift langzaam van eenrichtingsverkeer naar tweerichtingsverkeer. Daar waar in het verleden de lesgever vooral info deelde peilt hij nu meer naar de noden van de leerlingen. Op die manier stem je de inhoud beter af op deze behoeften. Het maakt de opleiding interactiever en dus interessanter voor beide partijen.

Bovendien zijn er nu vele mogelijkheden om die specifieke noden te meten. Je laat de cursisten bijvoorbeeld een bepaalde vragenlijst invullen en afhankelijk van de gegeven antwoorden maak je de training volledig op maat. Je kan personen die qua interesse en voorkeur kort bij elkaar liggen samen laten kennis maken met een bepaalde materie. Dit schept een band en zorgt ervoor dat de inhoud beter blijft hangen.

Microlearning

Drie zaken die in 2017 ongetwijfeld een steile opmars gaan kennen zijn video’s, video’s en video’s. De verwachting is dat deze vorm van multimedia in 2019 80% van het ganse internetverkeer zal behelzen. Niet verwonderlijk dat Facebook hier volop op inzet. En dat geldt ook voor e-learning trajecten. Video platforms, social learning, video learning, interactieve video’s, het hoort er vanaf nu allemaal bij.

Verwacht je in het nieuwe jaar, naast video’s, ook aan meer zorgvuldig uitgezochte leerinhoud zoals blogs, forums, artikels en dergelijke. Dit biedt de gebruikers een totaalpakket aan informatie, opgebouwd vanuit verschillende invalshoeken.

Maar het nieuwste modewoord binnen het vakgebied is zonder twijfel Microlearning. Toch is het meer dan een voorbij waaiende trend. Microlearning zorgt voor een structuur om inhoud te delen op een manier die het beste past bij ons denkproces. In het algemeen is dit kort, gefocust en steeds op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Mobile learning

De trend van 2016, mobile learning, zal zich ook volgend jaar versneld verder zetten. Het gebruik van smartphones blijft nog steeds groeien, de nood om via deze weg aan vorming te doen eveneens.

En last but not least merk je een groeiende tweespalt op bij de noden van de cursisten. Enerzijds doen zij veel sneller beroep op Google en Youtube als eerste hulplijn bij hun vraagstukken. Daarnaast bestaat bij velen de nood om meer diepgravend te werk te gaan, niet enkel op basis van inhoud maar ook op basis van leerervaringen. Door zichzelf op die manier te ontwikkelen bereiken ze een hoger niveau.

Wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwste e-learning trends, bekijk regelmatig onze website. De medewerkers van GS Training & Knowledge Management houden de vinger aan de pols en delen graag hun ervaringen met jou.

 

Bron: https://elearningindustry.com/top-10-elearning-trends-to-watch-in-2017


Back to all newsitems