Blended learning, ook in de financiële sector

Global Services Blended learning, ook in de financiële sector

De manier van opleiden kent de laatste jaren een metamorfose. Zo ook bij banken en verzekeringen volgens Febelfin Academy, het opleidingsinstituut van de financiële sector. Het klassikale aspect blijf belangrijk bijvoorbeeld voor coaching. Maar daar gaat dan een traject aan vooraf, zoals het bekijken van een filmpje of een interactieve test. Blended learning dus.

Levenslang leren

Personen die in de banksector werken, zijn al vrij hoog opgeleid. “80 % van het personeel heeft een hogere opleiding als bachelor of master, bij de aanwervingen is dat 90 %”, zegt Werner Abelshausen, director social affairs en training bij Febelfin. Maar toch kiest de sector voor levenslang leren. Dat is ingebouwd in de cao’s en doorgenomen met de sociale partners.

Ondanks de turbulente periode in de financiële sector, met een aantal reorganisaties bij verschillende bank- en verzekeringsgroepen, blijft opleiding hoog op de agenda staan. De bedrijven in België streven ernaar om gemiddeld 1,9 % van de loonmassa te besteden aan opleidingen, in de financiële wereld is dat ongeveer 2,7 %.

FICO-profielen

Als SAP-opleidingsspecialist krijgen wij bij GS Training & Knowledge Management ook veel vraag naar finance profielen. Onze FICO-specialisten zijn experts in hun vakgebied en zijn actief bij financiële, maar evengoed bij industriële bedrijven. Ook op zoek naar een SAP FICO-specialist? Contacteer ons vrijblijvend.

Bron: De standaard


Back to all newsitems